Piganlina

Beställning utav sperma, mera köttrasdoser.
Då har jag beställt en del sperma. Denna gång valde jag att beställa lite mera köttras doser. Har bestämt mig att seminera mer med kött nu när vi börjat få till tillräckligt mer rektytering. Så kött kommer jag lägga på de sämre korna, vanliga doser och x-vik på de bästa korna. Känns som ett bra och mer klokt beslut.
 
 
Projekt dräktigheter vid provmjölkning.
Fattar inte att jag kunde sova så länge imorse. Klockan 11 slog jag upp ögonen. Sjukt! Men är utvilad, fast snäppet inpå seg. 
 
 
 
Provmjölkningen blev klar igår kväll. Tänkte fört in allt i datorn under dagen , men datorn fick nå fel med någon uppdatering så får lägga in allt imorgon istället. Är med i ett projekt med dräktighets konstatering vid provmjölkning. Dom analyserar mjölken efter ett visst antal dagar efter Seminering på kon o ser om hon är dräktig eller inte. Ska bli spännande :)! 
 
 
Har seminerat 7 Skotta med min sista dos Lastyear. Hade inte tänkt det , men de övriga tjurarna jag har lämnar så raka ben o hon har redan snäppet inpå alldeles för raka. Hoppas denna kombination blir bra o en kviga såklart !
 
Nu har vi slagit upp dörrarna för kvällens mjölkning ! Dags att mjölka 148 damer :)
52 kor ska sinas .
 
 
 
 
 
 
Medan jag höll på att skotta ur småboxar nu på förmiddagen passade Jokk på att ta en powernap i en utav dom. Skrutten!<3
 
Morgonen bestod utav provmjölkning som gick fint som fan. 3 timmar tog det. Så ikväll blir det att ta prover o mäta såklart. Vi ligger definitivt inte på 32 i snitt längre. Mindre bra grovfoder plus sammanlagt 52 kor som ska sinas i april o maj = mindre mjölk. Så kan det gå. Så i Juni o Juli har vi 52 kalvningar beräknade.
 
Annars har jag seminerat, samt skrapat rent småboxar som T gjorde rent nu på dagen. Har kört in spån i lösdriften samt rensat en massa bråte. 
 
Väntar på veterinären som ska kolla på spenen på 5207 som det blivit flockor i o en knepig färg. Paddlade henne igen o de ser inte okej ut.