Piganlina

2 kalvningsförlamningar ikväll...
Tjii fick jag!
 
Förra veckan sa jag till mamma att det var senast i nyår som vi hade 600 med kalvningsförlamning o som vi sedan fick ta bort efter 3 kalcium behandlingar intravenöst. Sa till mamma att vi skött det jävligt bra o haft turen med oss...
 
Pffft!
1118 o 649 fick kalvningsförlamning ikväll så veterinären fick komma ut. Varit pigg ändå under dagen o käkat skapligt. Men pang så var vi tvungen o ta ut veterinären .
 
Jag ska ALDRIG någonsin säga sådär igen att vi klarat oss bra ifrån sånt här. Aldrig ! Hur stor är sannolikheten att man får 2 kor på samma gång??? 
 
 
 
Fy så jag har gråtit ikväll! 649 käkade för fullt nu när vi åkte därifrån, 1118 tog någon tugga men var allmänt trött. Det tar på sånt här. Så nu får vi se om dom står upp imorgon. 649 är jag inte så orolig över eftersom hon svarade så bra på behandlingen. Däremot 1118 är jag orolig för! Hon var sjukast o inte lika pigg nu som 649.
 
 
Lite täcke o vila så hoppas jag hon är piggare imorgon !<3
Skit kväll.
Flyttade hem 4 sinkor till ladugården idag. Ska vänjas vid fodret innan dom kalvar. Sen var det jag o pappa som skötte kvällens mjölk. 
 
 
Ikväll har inte mitt psyke varit det bästa kände jag. Började gråta o fick smått panik över små grejor egentligen. Orkar inte gå in på vad. Tänk att små grejor kan få mig i obalans vissa dagar. Drygt som fan. Värdelöst. 
 
 
Sitter o kikar på bonde söker fru o har förberett middagen. Blev en sen sådan idag. Ska även tappa upp ett varmt skönt bad, tända ljus o bara njuta! För det är jag värd !