Piganlina

Liten snabb uppdatering om läget.
Nu kan jag sätta mig ner en liten stund och pusta ut! Har precis dammsugit o torkat golven här hemma. Kan ju lova att det blir skitigt med tanke på hundarna även om man söljer av dom varje dag. Så nu är det rent o snyggt. Får se hur länge det håller i sig bara....
 
Tiden räcker ju inte till tillräckligt som jag skulle vilja nu när mamma o pappa är borta på Mallorca. Men man får göra sitt bästa utav tiden som finns iaf.
 
Provresultaten ifrån provmjölkningen kom igår. Det var någon ko som hade lite ökade celler som ska testas. Annars såg det fint ut förutom att dom har sjunkit i mjölk från 30,1 kg ECM till 29,6 ECM. Men var inte så pass mycket dom sjunkit iaf.
 
Blev riktigt glad när jag såg mjölktank kvittot här för ett par dagar sedan! 131 i celler! Alltså under 150 som är vårat mål! Riktigt skönt! Det är iofs inte första gången. Dock ligger urean för lågt, 4,49% i fett är ine helt fel det heller!
 
 
Har tagit in 3 kor inför kalvning. 747 och 670 holstein, samt 855 srb. Får hoppas dom kalvar här. 855 har gått ett par dagar över tiden. Lika så 670. Så drygt o vänta ju! 747 är dräktig med en Jersey, så får se vad det är för liten skönhet som kikar ut här framöver.
 
"På bilden ser ni  598 "Isen" som hon så fint kallas för.
Hennes öron är frostskadade därav namnet."
 
Nej, nu ska jag slänga åt hästar lite hö och sen bege mig till ladugården. Full fart. Lite semineringar och kvällens mjölkning.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress