Piganlina

Det går bra nu.
Besök av foderrådgivaren idag som gav jävligt mycket, fast iofs så gör det faktiskt det jämnt när hon är här. Toppen människa hon! Man får så mycket tips, nya idéer, positiv energi och vill mera!
 
Riktigt fin dag idag med mycket soool och värme! Det gillar jag! Sprungit runt i bikini överdel och shorts! Skönt som attan!
 
 
Våran 488 har gjort illa sig. Troligen en annan ko som trampat eller så är det skrapan som gjort illa henne. En skapligt stor bit av skinnet har skavts bort och det har blivit som ett köttsår. Stackarn! Knappt hon ville gå. Hade lagt sig i en utav övergångarna i lösdriften och låg stilla där. Tog in henne i box, gjorde rent såret och toppen på allt var att hon fick ett rosa bandage! Lite fint ska hon ha det.
 
 
756 och 847 är intagen för kalvning. Problemet med 756 är att hon är 3spent höger fram samt har e.coli i höger bak. Får se hur det är med höger bak när hon kalvar. Troligen ur funktion eftersom den delen fortfarande är hård och ojämn. Någon av er läsare som håller på med kor och har erfarenhet av e coli vid kalvning?
 
631 kalvade under morgonen. Det blev en stor fin kvigkalv efter Haslev. Pigg, glad och kry är hon. 42a kalven vi fått i år.
 
 
Bjuder på en söt bild på våran älskade Foxy! Hur fin är hon inte liksom?
 
 
 
Ko-Liza

Ge inte kalven den mjölken om det fortfarande är coli. Försök med extra urmjölkningar och kamfersalva för att få ner svullnanden. Man kan börja innan kalvning på den juverdelen.

Sanna

Oj, coli vid kalvning låter inte kul!! Vi har två colikor på jobbet nu som mår hyffsat äntligen! Vi sondar dem med vatten morgon o kväll, på veterinärens begäran. Så se till att hon dricker o att det finns råmjölk till kalven, för de brukar ju inte släppa så bra!

Bondelover

Snygg tjej + bikiniöverdel + arbetsbyxor + ladugård = generande sexigt ;)
Du måste vara sveriges hetaste bonde :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress