Piganlina

det är mycket .
En vecka sedan senaste inlägget. SVårt att hinna med Bloggen när man har "853872 olika grejor som ska göras. Försöker slänga in ett inlägg under dagen med massa bilder...bla på tvillingarna vi fick för några dagar sedan :-)
Det går bra nu.
Besök av foderrådgivaren idag som gav jävligt mycket, fast iofs så gör det faktiskt det jämnt när hon är här. Toppen människa hon! Man får så mycket tips, nya idéer, positiv energi och vill mera!
 
Riktigt fin dag idag med mycket soool och värme! Det gillar jag! Sprungit runt i bikini överdel och shorts! Skönt som attan!
 
 
Våran 488 har gjort illa sig. Troligen en annan ko som trampat eller så är det skrapan som gjort illa henne. En skapligt stor bit av skinnet har skavts bort och det har blivit som ett köttsår. Stackarn! Knappt hon ville gå. Hade lagt sig i en utav övergångarna i lösdriften och låg stilla där. Tog in henne i box, gjorde rent såret och toppen på allt var att hon fick ett rosa bandage! Lite fint ska hon ha det.
 
 
756 och 847 är intagen för kalvning. Problemet med 756 är att hon är 3spent höger fram samt har e.coli i höger bak. Får se hur det är med höger bak när hon kalvar. Troligen ur funktion eftersom den delen fortfarande är hård och ojämn. Någon av er läsare som håller på med kor och har erfarenhet av e coli vid kalvning?
 
631 kalvade under morgonen. Det blev en stor fin kvigkalv efter Haslev. Pigg, glad och kry är hon. 42a kalven vi fått i år.
 
 
Bjuder på en söt bild på våran älskade Foxy! Hur fin är hon inte liksom?
 
 
 
.Get it started
Det är mycket nu och eftersom mms funktionen inte funkar som förut så är jag inte lika aktiv med bloggen.
 
Jag lever, men som sagt fullt upp. Skördar är igång, mycket som ska brukas, mycket med kor/kalvar/kvigor och byggnationer. Herregud. Ibland vet jag inte riktigt var jag har mig själv, medan vissa gånger vet jag precis var jag står. Detta när det gäller både privata livet och bland djuren. Jag vill göra så otroligt jäkla mycket, men energin kan sjunka snabbt under en dag. Aldrig varit med om det förut.
 
Jag är lycklig, olycklig, stressad, lugn, harmonisk, impulsiv, osäker, glad, ledsen, trött, pigg...Massa olika känslor som flimmrar runt inom mig. Kan inte riktigt sätta fingret på hur jag känner. Men en sak är säker...det är att jag är jävligt lycklig över att få hålla på med det jag vill göra! ♥
 
 
Jag vet inte ens var jag ska börja skriva här....
 
Dagen började dåligt som fan. Hittade en kvigkalv död. Sen fick vi avliva en kvigkalv ikväll som var riktigt dålig. Känns jämt som det är mitt fel, jag tar på mig skulden och tänker på om vad jag kanske kunnat göra, även om jag innerst inne vet att jag inte borde göra det och att det inte är mitt fel. Hatar sånt här. När sånt här händer, vilket nu är första gången, får det mig att vilja ännu mer och slita ännu mera för att det kanske kan bli lite bättre.
 
Junis provmjölkning har blivit gjort iaf, i slutet av juni. Korna mjölkade mycket sämre än vad de gjort tidigare. Inget fel på fodret så vi funderade vidare och ringde foderrådgivaren och diskuterade med henne. Vi köpte ju in 8 kor för ett tag sedan som tydligen dragit med sig någon smitta så det var en hel del kor som blev riktigt dåliga i magen. Men nu är dom på topp igen som känns skönt!
 
 
Dräktighetsundersökningarna som gjordes för ett tag sedan ni vet? 5 undersökningar varav 4 konstaterades vara dräktiga och 664 skrev vi ett frågetecken på. Hon kände inget, men var osäker på ultraljudet. Hon har ju inte visat någon brunst heller så jag hoppas innerligt att hon är dräktig. Isåfall är det x-vik Vh Black.
 
På tal om dräktighetsundersökningar så 4 stycken av de kvigor som vi skickade iväg på kvighotellet för ett par månader sedan ska underöskas på tisdag nästa vecka! Hoppas hoppas hoppas att de är dräktiga! Åhhhh spännande som tusan!
 
Har beställt hem lite sperma ikväll med. Eller lite blev det väll inte. Har en hel del djur så. Lite x-vik blev det med.
 
Varit en hel del fix inne hos kalvarna idag med. Dom såg så nöjda ut. Brist på foder har dom itne iaf! (;
 
 
Igår var det sjukt varmt hela dagen! Från klockan 7 på morgonen sprang jag runt i bikini överdelen och arbetsbyxor bland korna och i ladugården. Hur skööönt som helst!
 
 
 
Första skörden påbörjades för ett tag sedan. Ikväll pressade pappa en hel del bal men som jag fattade det har det krånglat en hel del. Men det är väll sånt man får räkna med.
 
 
 
 
 
Zeb och Jokk är världens bästa vänner !!!
Jokk växr så det knakar! Han är med i gropen och ligger på sin plats när man säger till. Han kan sitt, ligg, stanna, High five och spela död redan! Riktigt duktig! Han försöker redan valla på kalvarna som är roligt att se att intresset finns. Skrutten!
 
 
 
Sen har vi ju våran fina Fabian som ser så nöjd ut bland sin flickor! Underbara djur!
 
 
Nej klockan är halv 2. Är inte trött men måste sova. Foderrådgivaren kommer imorgon och jag har kvällspasset i ladugården. Ska dock hinna med lite innan dess.