Piganlina

Jävla skit dag.
Jag har säkert loggat in på bloggen 27392983 gånger, försökt skriva något och sen raderat det. Motivationen för att blogga finns inte riktigt här idag.

Det har inte varit en superbra dag idag kanske är det därför? Allt har gått förjävla segt, krånglat eller bara irriterat mig på något sätt. Kändes som att jag kunde slå sönder högtryckstvätten i tusen delar när jag insåg att slangen hade frusit för att det var så kallt, så därför kom inget vatten.

Jag seminerade 3 kor och den första var lite svårare än de andra två. Bara utav detta kändes det som att kunde ge upp, slänga pistoletten åt helvete och gråta. Jag vet inte riktigt vad det är med mig idag. Det är mycket som händer nu, men ändå inte. Känns som att jag går i ett vakkum i stort sätt hela tiden där tankar och grubblerier trycks runt om mitt huvud.

Sen denna kyla. Ska egentligen inte klaga, det var ju bra mycket kallare förra året. Men fyfan! Att kliva upp på morgonen, stiga upp ur varma sängen, huttra och samtidigt klä på sig kläder och sen bege sig ut i bilen för att åka iväg till ladugården. Nej, jag gillar ladugården och korna. Men absolut inte vintern och kylan. Förhoppningsvis går februari fort och sen går det emot våååååren.

Veterinären har försökt ringa mig idag, men såg det inte förrän bra mycket senare efter det han ringt. Lite provsvar ifrån gårdagen på korna fick jag genom mail. Både bra och dåligt. Orkar inte gå in på det. Finns en odling kvar på 641 mjölk som vi får svar om imorgon. Kan väll skriva lite om det imorgon istället när jag förhoppningsvis känner mig lite mer toppen i kroppen och i knoppen.
Kanske ska ta och duscha så man luktar lite fräschare istället för kossa.
Sen krypa ner bredvid Min Fina Karl som ligger och sover sedan ett par timmar tillbaka.♥

Några frågor och några svar.

Två små frågor fick jag. Här kommer svaren.

Per om Våga Fråga!:

Driver du egen gård?
I så fall var då?

Jag drömmer också om egen gård men
den drömmen är ganska långt bort.

Svar:
Hej Per! Nej jag driver inte egen gård utan med familjen och farbror. Gården ligger ca 3 mil norr om Gävle i ett litet samhälle. Sluta inte drömma, drömmen kan vara närmare än du tror.

Carro om Våga Fråga!:

Hej Lina! :) vilken tyckte du var bästa läraren på jälla? När du gick där. Vet inte om du kommer ihåg Tova johansson, hon brukar ha kursen lantbruksdjurs skötsel m.m.. Hon har iaf dig uppklistarde på vägen i sitt personalrum. Jag tog med artilken till skolan så att lärarna skulle få se hur du har det. De blev jätteimoponerade de tyckte de var kul att se dig, spc Tova iaf! :)

Du får ha de så gott!

Mvh Carolina Falk

Svar:
Hej Carolina! Kul att du läser min blogg. Den bästa lälaren på Jälla var nog Tova faktiskt. Hon var riktigt duktig på att hålla i lektioner, lära ut och var bestämd men rättvis. Älskade hennes lektioner och var förväntansfull inför varje lektion med henne! Vad kul att dom kommer ihåg mig och tycker det går bra för mig ! (: Roligt att höra!

En lång dag.

Veterinärbesök och provmjölkning som jag skrev tidigare stod på schemat idag.

Avhorning av 6 kalvar blev det idag, gick finfint. Kollade ett par kor med fula flytningar efter kalvning, en ko som är halt och en ko med en böld under hakan typ.

De två som hade fula flytningar fick en utdrivande medicin som gör så att livmodern får sammandragningar och skjuter iväg de dåliga flytningarna för att sedan kunna repa sig. Kon som är halt hade problem med limax som det blivit en liten infektion i. Så hon ska vi tvätta mellan klöven på i flera dagar och lägga på tjära. Sen får hon smärtstillande för att det ska gå lättare för henne att stå och gå. Kon med bölden blir det är operation på senare, ska boka tid för det med veterinären nu i veckan. Troligen kan det vara strålsvamp, men är inte riktigt säker...Har även fått prova på att sonda en ko idag. Det var lite svårare än att sonda kalvar lär jag säga. Den här sonden, eller våmpump som den heter , var bra mycket större och svårare att hantera. Men jag lyckades! Så en sådan ska vi införskaffa.

Provmjölkningen kom igång ganska sent ikväll därav en sen kväll hemåt. Klockan 22.30 var jag hemma. Pappa hade varit snäll och fixat stallet och tog in hästarna. Guldvärt sådana här kvällar! Kan tala om att vi har nu 98 stycken som mjölkar för fulla muggar. Känns bra det!


Lollo överlycklig för att det är provmjölkning på gång.


Papper att fylla i.


Många mjölkade bra lär jag säga.


Diskutering pågår!

Har lite mysiga inlägg på gång här på bloggen imorgon så håll utkik! (: