Piganlina

En liten uppdatering.
Sitter i ladugården och har skrivit ut provmjölkningsresultatet som kom igår, men hann inte kika på det då. Har lite kor som ska tas prover på pga. höga celltal. En hel del som kalvat nyligen. Får väll hoppas på att det inte är något SA (staff auerus). Det positiva med denna provmjölkning är att dom gått upp i produktionen och återhämtat sig efter den där smittan/magsjukan dom fick när vi fick hem nya kor. Skönt! Enligt andra så kan till och med en del kor stryka med när det kommer in en sån smitta, hade en jäkla tur vi på den fronten. Mindre bra denna provmjölkning är att celltalen stigit en liten del. Blir väll så när mycket kor kalvar in och man får hem nya kor man har mindre koll på. Nej bara och bötrja paddla och ta prover på korna som verkar ha någonting.
 
Andra skörden ska slås under morgondagen om jag minns pappa rätt. Skönt och få det gjort. Sen är det slut på skörder för detta år.
 
Ska väll ta och kika lite brunster nu innan jag ser om det är något att seminera. Brukar nästan alltid vara någon i princip varje dag.
 
Eftersom det är så fint väder idag tänkte jag ta lite bilder åt er och försöka få in det här på bloggen ikväll.
 
735 kalvade för ett par veckor sedan. En tjurkalv blev det.
Sjukt fin förstakalvare som mjölkar 30 kg på dygnet.
Emil G

Hej hur många kor har ni ? håller med dig där du , SA är inget roligt att få in i besättningen riktigt strul med den bakterien. Läste något om bygge härom dagen? vad blir det för roligt på den fronten?

Svar: Hej Emil!Just nu har vi ca 130 mjölkande. Nej SA är absolut inget roligt men vi börjar få ordning på det. Sakta men säkert. Sjukt tråkigt är det iaf. Jo vi ska bygga ut lite på gamla delen av ladugården för sinkor. Håller på o grubblar hur vi ska lösa det för tillfället.
Piganlina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress