Piganlina

I´ll keep believing.
Ojojoj, fullt upp idag. Haft foder rådgivaren på besök. Korna ligger bra till i mjölk till förhållandet av det foder vi ger dom. Bara proteinet som är lite lågt som vi ska finslipa genom att slänga i lite klöverbal i mixern. Fick en massa beröm för kollen vi har på brunster och semineringar. Och jag håller med henne. Vi har jävligt bra koll på det.
 
 
 
 
 
 
 
Annars har jag mjölkat nu ikväll som gick hur bra som helst! Även seminerat ett par kor.
 
Gårdsbesöken under gårdagen var jäkligt roliga! Mycket människor och sen lite egna idéer om hur man ska bygga till för sinkorna senare. Tänkte jag ska slänga upp bilderna ifrån de två gårdarna under morgon dagen. För nu vankas sängen.
En liten uppdatering.
Sitter i ladugården och har skrivit ut provmjölkningsresultatet som kom igår, men hann inte kika på det då. Har lite kor som ska tas prover på pga. höga celltal. En hel del som kalvat nyligen. Får väll hoppas på att det inte är något SA (staff auerus). Det positiva med denna provmjölkning är att dom gått upp i produktionen och återhämtat sig efter den där smittan/magsjukan dom fick när vi fick hem nya kor. Skönt! Enligt andra så kan till och med en del kor stryka med när det kommer in en sån smitta, hade en jäkla tur vi på den fronten. Mindre bra denna provmjölkning är att celltalen stigit en liten del. Blir väll så när mycket kor kalvar in och man får hem nya kor man har mindre koll på. Nej bara och bötrja paddla och ta prover på korna som verkar ha någonting.
 
Andra skörden ska slås under morgondagen om jag minns pappa rätt. Skönt och få det gjort. Sen är det slut på skörder för detta år.
 
Ska väll ta och kika lite brunster nu innan jag ser om det är något att seminera. Brukar nästan alltid vara någon i princip varje dag.
 
Eftersom det är så fint väder idag tänkte jag ta lite bilder åt er och försöka få in det här på bloggen ikväll.
 
735 kalvade för ett par veckor sedan. En tjurkalv blev det.
Sjukt fin förstakalvare som mjölkar 30 kg på dygnet.