Piganlina

Dräktighetsundersökningar och insemineringar.
Hej och hå vad det hinns med mycket idag. En ifrån Svenska Husdjur, eller Växa Sverige som det heter numera var hit för att undersöka kor och kvigor för att se om de var dräktiga. Alla kvigor dräktiga som gått med tjuren plus nästan alla kor. Kanske 3 av 12 som inte var dräktiga. Mycket tips och idéer fick vi av semingubben med.

Han kikade även hur jag seminerade och hur Lollo seminerade. Skönt att få en liten koll. En liten fika på detta och en massa prat innan han begav sig igen. Ska alldeles strax ner igen till ladugården. Fixa lite smått med hästar först.

Idag blir alla 10 kalvboxar klara så alla nya kalvar ska in där. Gödsel påskjutaren håller man på med för fulla muggar. Förhoppningsvis åker högtrycken igång. Det har varit så mycket att det inte hunnits med. Men nu börjar det hända grejor!

Ikväll får ni bilderna för just nu finns inte tiden.
För en gångs skull åker jag buss hem ifrån...

imag1125 (MMS)

För en gångs skull åker jag buss hem ifrån den här lilla byn. Eftersom jag inte har någon bil med mig så blir det så. Ganska skönt faktisk. Ska ta mig ner till ladugården för att göra i ordning alla kor och kvigor som ska dräktighetsundersökas idag. Önska mig lycka till att försöka få in kvigor, lär inte vara de lättaste. För övrigt står det väl andra saker på schemat som att mjölka ikväll och fixa med annat under dagen.